5 tips: En god start med Google Adwords

Når du vil prøve kræfter med Google Adwords og opsætte din første kampagne, er der mange ting, du skal tage stilling til. Næsten så  mange, at det er umuligt at tage stillingen til det hele. Så er du ny i Google Adwords, men ihærdig efter at komme igang med at annoncere, er der her 5 gode råd der kan hjælpe dig godt igang:

Fastlæg et klart mål fra start
Som annoncør skal du altid tænke på: ”Hvilken handling vil jeg have brugerne til at foretage?” Med Google Adwords har du mulighed for at opnå forskellige ting med dine annoncer. Du kan have til formål at generer mere trafik til din hjemmeside, få flere online salg, opsamle kundeemner og meget mere. Uanset hvad dit formål med annonceringen er, skal det være klart fra start. Når du har et klar mål med dine annoncer, kan du bedre målrette dem og øge chancen for, at brugeres foretager det valg, du gerne vil have dem til. Efterfølgende er det også nemmere at se dine resultater, da du ved hvilke parametre du måler dem på.

Målret din annoncer efter din målgruppe
Når du sætter dine annoncer op og skriver din annocetekst, er det en god ide, at have annoncens målgruppe i tankerne. Der er stor forskel på, hvordan du skal kommunikere til bestemte grupper mennesker. Henvender din annoce sig for eksempel til kvinder mellem 30-40 år, er det en helt anden måde du skal sætte din annoce på til for ekspemel drenge mellem 18-25 år. Uanset hvilken målgruppe din annonce henvender sig til, er det en god ide, at bygge dine annocer på efter AIDA-modellen. AIDA-modellen bygger på 4 principper, et budskab skal indeholde, for at få brugerne til at foretage den handling, du gerne vil have dem til. AIDA står for Attention, Interest, Desire og Action. Med andre ord er det vigtigt, at din annonce fanger brugeres opmærksomhed, den skal vække en interesse hos målgruppen, den skal værre målgruppens lyst og sidst, skal din annonce opfordre til handling.
En annonce for sorte sokker og opbygget efter AIDAs principper kan for eksempel se således ud:

Mangler du Sorte Sokker?
sortesokker.dk/allesokker
Vi har over 1000 forskellige slags sokker.
Køb i dag og få gratis levering!

Hold hvad du lover i dine annoncer
Det er vigtigt, at dine annoncer lever op til det du lover i annonceteksten. Dine annoncer skal altså linke til en landingspage, der er relevevant for annoncen, så brugeren ikke føler sig snydt, efter de har klikket på din annonce. Hvis du annoncerer for sorte sokker, skal din annonce linke til en landingspage med sorte sokker og ikke gule røde eller blå sokker.
Den oplevelse du giver brugeren, efter de har klikket på din annonce, er vigtig i forhold til om de konverterer. Om de foretager den handling, du gerne vil have dem til, efter de har klikket på din annonce. For eksempel gennemfører et køb på din hjemmeside. Oplevelsen er også vigtig i forhold til Google. Google belønner annoncører, for at give deres brugere gode oplevelser og relevant indhold i forhold til det de søgte på. Jo mere relevante dine annoncer og landingpages er, jo større sandsynlighed er der for, at dine annoncer opnår et højere kvalitetsresultat. Med et højere kvalitetresultat, kan du opnå en højere annonceposition, og jo højere annonceposition, jo større sandsynlighed er der for, at brugerne ser og klikker på dine annoncer.

Brug søgeord i din annocetekst
For at vise brugeren, at din annonce er relevant for hvad personen søgte på, kan du tilføje dine søgeord i dine annoncer. Hvis dit søgeord i annoncen matcher det brugeren søgte på, vil Google fremhæve søgeordet i din annonce med fed. Dette gør, at din annnoce skiller sig ud i mængden og forhåbenligt vil blive klikket på af brugeren.

Brug negative søgeord
En negativt søgeord tilføjer du, hvis du vil fortælle Google, at din annoce ikke skal vises for poersoner der søger på netop dette ord. Du kan for eksempel bruge negative søgeord, hvis du vil forhindre at din annonce vises for bruger som leder efter noget du ikke tilbyder. Ved at ekskludere nogle søgeord, indsnævrer du dine annocer til kun at blive vist for bruger, hvor der er en reel mulighed for, at du kan give dem en god oplevelse. Altså have det, de leder efter. Du vil også kunne reducere dine omkostninger, fordi du ekskluderer søgeord, som højstsandsynligt vil koste dig penge uden at give nogen form for indtægt igen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar